HIGH ADVENTURE OY

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Jos englanti olis helppoo, niin kaikki puhuisi sitä.

Tällä hetkellä vaihtoni suhteen tuntuu hyvältä. Minun on annettu ymmärtää, että Floridan Jacksonvillessa on paloasema, joka minut ottaa vastaan. Mutta kuitenkaan en oikein uskalla vielä riehaantua, koska minulla ei ole "mustaa valkoisella". Vielä on asioita, joita selvitellään, kuten ajankohta, asuminen ja vakuutukset.

Fiilis on tällä hetkellä aika rauhallinen ja uskonkin tämän jutun onnistuvan. Fiilikset muuttuu myös nopeasti. Huomenna voi taas tuntua, että ei tästä tule mitään.


Englannin opiskelussa uidaan välillä todella syvissä vesissä. Välillä tuntuu, että kyllä tämä tästä ja kyllä minä pärjään. Seuraavassa tilanteessa olen aivan "OUT" :)
Nyt olen käynyt muutaman kerran Jyväskylän kaupungin tarjoamalla yksityistunnilla opiskelemassa englantia.
Natiivi-opiskelu on mielestäni tosi hyvä keino kohentaa taitoja. Opetusta tulen saamaan 4 x 90 min.
Se on hyvä ja olen siitä kiitollinen. Mutta minun tapauksessa se ei riitä. Yritänkin löytää erilaisia keinoja opetella kieltä.
Olenkin löytänyt netistä minulle sopivan ilmaisen kielenopiskeluohjelman, jota yritän tehdä päivittäin.
Se ei vaadi muuta kuin kirjautumisen ja sitten tehtävien pariin. Mielestäni ohjelma on toimiva, siinä on lukemista, luetun ymmärtämistä, lausumista, kirjoittamista ja sanastoa.
Käy kurkkaamassa: www.usalearns.org

Tänään tein hikihatussa kotipihassa lumitöitä ja samaan aikaan ylirauhallinen naisääni supattaa korvaani kuulokkeiden välityksellä englannin yleisiä sanontoja. "General phrases".
Ja onhan minulla tietenkin uudet ystäväni, Liettualainen ja Kiinalainen. Eli siis konstit on monet.

Mutta jospa näistä jotain myös tarttuisi kovaan päähäni. Seuraavaksi varmaan kokeilen hypnoosia :)
Jos jollakin on hyviä neuvoja kielenopiskeluun, niin otan kyllä vastaan.