HIGH ADVENTURE OY

tiistai 2. syyskuuta 2014

Kohti korkeuksia

Päivät kuluu ja viikot vierivät..

Olinkin ajatellut, että näin varmasti on, että aika tulisi Kuopiossa menemään nopeasti. Nyt tuntuu, että päivät todellakin lentävät. Tehtäviä satelee opettajilta ja näin ollen vapaa-ajan ongelmiakaan ei meillä täällä pääse syntymään.

Alipäällystökurssi huipentuu ensi keväänä kehityshankkeeseen. Se mitä tuo kehityshanke tarkoittaa minun kohdalla, on vielä hiukan työn alla. :) Opiskelut on nyt kestänyt kuukauden verran ja nyt olisi jo hyvä tietää mitä aihetta tuossa hankkeessa tulisi käsittelemään. Kehityshanke on kirjallinen työ joka tulisi olla vähintään 30:n sivun mittainen asiapaketti.
Alustavasti olin ajatellut tehdä tutkimuksen, jossa perehtyisin perinpohjin meitä pelastusalanammattilaisia vaivaamaan päivittäiseen ongelmaan palokunnassa. Työssäni olisin käsitellyt ja tutkinut sellaista seikkaa, minne katoavat vaatteet palokunnan pyykkikoneesta pesuohjelman aikana???  Monia ammatilaisia on mietityttänyt jo vuosien ajan, lukuiset kadonneet t-paidat ja yksinäiset sukat. -Nieleekö kone todellakin nuo tekstiilit? -Vai häviääkö ne vain yksinkertaisesti huuhteluveden mukana viemäriverkostoon?




-Hmmm...

Taidan kuitenkin perehtyä hankkeessani valtakunnallisesti ajankohtaiseen aiheeseen, eli tuulivoimaan. Näin jonkinlaisena "Solmu-Mäkelänä" minua kiinnostaa tutkia ja miettiä tuulivoimalassa köydenvarassa riippuvan pelastamista. Tälläinen operaatio aiheuttaisi toteutuessaan oikeasti, lisää harmaita hiuksia meille pelastajille. Korkeutta noilla keskisuomeen valmistuvilla tuulimyllyillä on vaivaiset 140 metriä. Ja jos noissa korkeuksissa realisoituu esim. sairaskohtaus tai jokin laitevika huolto/tarkastustyöntekijöillä, niin mistä löytyy silloin ne miehet ja varusteet ketkä hakevat mahdollisen henkilön turvallisesti ja tehokkaasti maankamaralle??? Hankkeeni tulee mitä ilmeisemmin olemaan jonkinlainen harjoitussuunnitelma, joka tullaan myöhemmin ensivuonna toteuttamaan keski-suomen pelastuslaitoksessa.


-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti