HIGH ADVENTURE OY

sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Hyväntekeväisyyttä


Pääsimme yhdessä Jussin, Antonin, Brother Christmasin ja Kristofferin (SubTV) kanssa osallistumaan tällä viikolla ikimuistoiseen hyväntekeväisyyteen Tampereen yliopistollisessa sairaalassa. -Suomen paras palomies TV-projektin myötä pääsimme lahjoittamaan 3000 euroa valitsemaamme kohteeseen. Kohteeksi valikoitui lasten hematologian ja onkologian osasto, jossa siis hoidetaan syöpää sairastavia lapsia.

vas.Janne Räsänen, Jussi, Anton, Olli Lohi, Sami ja Brother Christmas

Olipa muuten vaikuttavaa käydä konkreettisesti viemässä lahjoitus ja tavata syöpää sairastavia lapsia ja heidän vanhempiaan. Pakko sanoa, että oikeasti minua jännitti ja pelotti kuinka kohdata nämä lapset ja heidän vanhemmat, onhan heillä parhaillaan taistelu elämästä ja kuolemasta. Jokaisen vanhemman pahin pelko on varmasti oman lapsen menettäminen tai vakava sairastuminen. Oli helpottavaa huomata kuinka tapaamamme lapset olivat kaikki elämän iloa täynnä:) Leikkien lomassa sairaudesta ei ollut tietoakaan. Nämä tenavat on todellisia taistelijoita ja sankareita. Ylilääkäri Olli Lohen mukaan lasten syövän paraneminen on korkeaa luokkaa, noin 80% kaikista syövistä paranee. ...Silti siinä on vielä tuo 20% ?!?

Meidän lahjoittamat varat käytetään siihen, että osastosta saataisiin lapsille viihtyisä ja kotoisampi paikka. Lapset viettävät osastolla päiviä, viikkoja ja jopa kuukausia. Pahimmassa tapauksessa lapset ovat alhaisen vastustuskyvyn takia eristettynä, jolloin oman huoneen tulisi olla mahdollisimman mukava paikka.Useasti puhutaan sitä miten hienoa ja jaloa on hyväntekeväisyystyö. Pelastusalalla Suomessa hyväntekeväisyystyö on mielestäni jätetty miltei tekemättä. Meillä olisi varmasti lukuisia tapoja kerätä ja lahjoittaa rahaa hyvien asioiden puolesta ja näin samalla kohentaa lisää myös arvostustamme kansalaisten keskuudessa. Tämä asia ollaan ymmärretty hyvin Atlantin toisella puolen.

HyväntekijätEi kommentteja:

Lähetä kommentti