HIGH ADVENTURE OY

maanantai 28. tammikuuta 2013

Tunnelmia avantouinnin SM-kisoista.

Elämä uuden liettualaisen ystävämme kanssa on alkanut sujumaan hyvin. Yhteyttä on pidetty tiiviisti ja perjantai-ilta vietettiin meillä kahvitellen ja jutustellen. Tuntuu mukavalta huomata, että pärjään ihan hyvin in English. Illan mittaan sain tietää mitä sana "fluent" tarkoittaa ja samalla tajusin myös olevani kielitaidoltani aika kaukana siitä... :)


Sunnuntaina osallistuimme työkaveriporukalla avantouinnin SM-kisoihin, jotka järjestettiin Peurungassa. Porukkaa oli paikalla bussilasteittain ja tunnelma oli korkealla kannustavien faniporukoiden, yhtenäisten vaatetusten ja liehuvien viirien ansoista. Hauska nähdä kuinka pitkälle jotkut porukat olivat harrastuksensa vieneet. Me olimme aika kesysti liikkeellä, ainoastaan voitontahto ja ripeä saunaan pääsy uinnin jälkeen oli meillä ykkössijalla. Tunnelma oli niin kiivas, että selostaja ja pari muutakin katselijaa joutui käyttämään uimataitoaan jään murtuessa kannatusjoukkojen alta.
(lue lisää http://www.iltalehti.fi/uutiset/201301270125940_uu.shtml)

Osallistuimme kansainväliseen 4 x 25m viestiin. Sarjassamme oli myös Latvian sekä Venäjän joukkueet.
Säännöt eivät olleet aivan samat kaikille kansallisuuksille. Me suomalaiset ollaan liian kuuliaisia ja noudatamme sääntöjä säntillisesti. Jos säännöissä sanotaan, että uintityyli tulee olla rintauintia, niin se on sitten niin! Mutta mitä tekivät sukulaiskansamme? He kauhoivat voittoon, uivat "Tarzania" niin että ranteet vaan vilkkui! Mutta me suomalaiset olemme myös niin vieraanvaraisia, ettemme hylkää tuollaista kilpailusuoritusta.
On kuitenkin tärkeää, että meille kaikille jää hyvä fiilis.

Noh, jotain vilppiä sitä tuli itsekin tehtyä -tosin ihan vaan vahingossa-, kun lähtöhetkellä toinen olkapää ei ollut vedessä. Sanopahan vaan, että pikkumaista sääntöjen viilausta. Ensi kerralla osallistun moottoriveneellä! Silloin on lähtö sellainen, että kastuu toimitsijankin olkapäät (molemmat) ja kanssakilpailijat saavat yskiä perä-aallokossa.

http://youtu.be/T5caKrwamk0


Menestystä ei meille siis kisoista tullut sääntörikkeen takia, mutta kokemusta sitäkin enemmän.
Ristonmaan Meduusat on voittanut...ainakin omasta mielestään ja se on enemmän kuin virallinen voitto.
Liettuan ystäväni oli perheeni mukana kannustamassa Meduusat tähän henkiseen voittoon.

Ristonmaan Meduusat:
Olli, Jari ja Sami  (Mikko on jo saunassa)2 kommenttia:

  1. KV-viestissä tyyli taitaa olla vapaa..

    VastaaPoista
  2. Jos tyyli olisi vapaa, niin sekin olisi hyvä tieto.
    Joka tapauksessa tapahtuma oli hauska ja ikimuistoinen:)

    VastaaPoista