HIGH ADVENTURE OY

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Jos englanti olis helppoo, niin kaikki puhuisi sitä.

Tällä hetkellä vaihtoni suhteen tuntuu hyvältä. Minun on annettu ymmärtää, että Floridan Jacksonvillessa on paloasema, joka minut ottaa vastaan. Mutta kuitenkaan en oikein uskalla vielä riehaantua, koska minulla ei ole "mustaa valkoisella". Vielä on asioita, joita selvitellään, kuten ajankohta, asuminen ja vakuutukset.

Fiilis on tällä hetkellä aika rauhallinen ja uskonkin tämän jutun onnistuvan. Fiilikset muuttuu myös nopeasti. Huomenna voi taas tuntua, että ei tästä tule mitään.


Englannin opiskelussa uidaan välillä todella syvissä vesissä. Välillä tuntuu, että kyllä tämä tästä ja kyllä minä pärjään. Seuraavassa tilanteessa olen aivan "OUT" :)
Nyt olen käynyt muutaman kerran Jyväskylän kaupungin tarjoamalla yksityistunnilla opiskelemassa englantia.
Natiivi-opiskelu on mielestäni tosi hyvä keino kohentaa taitoja. Opetusta tulen saamaan 4 x 90 min.
Se on hyvä ja olen siitä kiitollinen. Mutta minun tapauksessa se ei riitä. Yritänkin löytää erilaisia keinoja opetella kieltä.
Olenkin löytänyt netistä minulle sopivan ilmaisen kielenopiskeluohjelman, jota yritän tehdä päivittäin.
Se ei vaadi muuta kuin kirjautumisen ja sitten tehtävien pariin. Mielestäni ohjelma on toimiva, siinä on lukemista, luetun ymmärtämistä, lausumista, kirjoittamista ja sanastoa.
Käy kurkkaamassa: www.usalearns.org

Tänään tein hikihatussa kotipihassa lumitöitä ja samaan aikaan ylirauhallinen naisääni supattaa korvaani kuulokkeiden välityksellä englannin yleisiä sanontoja. "General phrases".
Ja onhan minulla tietenkin uudet ystäväni, Liettualainen ja Kiinalainen. Eli siis konstit on monet.

Mutta jospa näistä jotain myös tarttuisi kovaan päähäni. Seuraavaksi varmaan kokeilen hypnoosia :)
Jos jollakin on hyviä neuvoja kielenopiskeluun, niin otan kyllä vastaan.


8 kommenttia:

 1. Itse lähes vihasin kieliä ja varsinkin englantia lukioaikoina, mutta sitten myöhemmin tajusin alkaa lukea kiinnostuksenkohteistani englanniksi. Niin opin kieltä melkein huomaamatta eikä ollut yhtään niin tylsää kuin oppikirjojen läpi puurtaminen. Tuo Aku ja Mikki vaikuttaa kyllä jo hyvältä. ;D

  VastaaPoista
 2. Televisiosta voi hyvin laittaa tekstitykset piiloon englanninkielisiä ohjelmia katsoessa, niin joutuu keskittymään puheen kuunteluun ihan eri tavalla. Lempibändien biisien kappaleiden kääntäminen englannista suomenkielelle voi myös olla mukavaa puuhaa.

  VastaaPoista
 3. Hyviä ehdotuksia kaikki :)
  Harmittaa vaan, ettei tullut aikanaan koulussa opiskeltua kunnolla. "Sen edestään löytää minkä taakseen jättää" opettajan sanomaa.

  VastaaPoista
 4. Itse olen englannintaitoni saavuttanut pitkälle netin ja kirjojen kautta. Wikipediasivu tai vastaava esille, sanakirja siihen viereen ja menoksi - tarkistat vain tuntemattomat sanat aina kirjasta, ja samalla opit hyödyllisiä ilmauksia, joita ei oppikirjoissa välttämättä ole. Sama asia kirjojen kanssa, mutta kirjat ovat jopa parempia fiktiivisen sisältönsä ja sujuvamman kielensä ansiosta.

  VastaaPoista
 5. Kiitos viestistäsi. Ja taidankin käydä lainaamassa jonkin englanninkielisen kirjan.
  Olisikohan kirjastossa "Jokinen ja siimamies" englanninkielisenä :)

  VastaaPoista
 6. http://www.youtube.com/watch?v=kyOWj-ZZNc4&feature=player_embedded

  Jos kielenopiskelu tuntuu välillä vaikeelta ja tympäsee, niin vedä aina väliin tällaiset treenit ;)

  Sirpa ja Matti

  VastaaPoista
 7. Lue. Kirjastossa on pitkät rivit, joku ihan tuttu tarina, jonka tiedät suomeksi, on helpompi lukea enkuksi. Kirjat on luokiteltu tasojen mukaan,ota aluksi helppoa tekstiä jne. Kuuntele telkkarista sarjoja englannin englantilaisia tai amerikan englantilaisia, kumpi paremmin korvaan tarttuu. Minä ainakin saan paremmmin kiinni oikein kunnon brittienglantilaisesta puheesta, riippuu siitä mitä on tottunut kuuntelemaan.

  VastaaPoista
 8. Tossa voi olla ideaa. Täytyypä poiketa kirjastosta katsomassa josko "Jokinen ja siimamies" löytyisi englanninkielisenä:)

  VastaaPoista