HIGH ADVENTURE OY

maanantai 22. huhtikuuta 2013

Paloaseman ullakolta löytyi muumioitunut palomies

Mielestäni kansainvälinen henkilöstövaihto on mahtava tilaisuus päästä kehittämään omaa ammattitaitoaan ja oppimaan uutta.


Odotan tulevaa syksyä innolla ja pienellä pelolla. Asia joka mietityttää on se, että Floridassa palomiehet tekevät sellaista työaikaa, johon meikäläinen ei ole täällä pohjolassa tottunut.
Meillä kun työrytmi on 24h töitä ja 72h vapaata, niin Jacksonvillessä ollaan 24h töissä ja 48h vapaalla?!?
Eli jonkin verran enemmän ne painaa duunia. 

Minä sitoudun tietenkin tekemään samaa työaikaa heidän kanssaan. Mutta voin vain kuvitella mitä se on olla työvuorossa, kun on täysin vieraassa paikassa, vieraalla kielellä 24 tuntia kerrallaan. On pakko olla koko ajan tarkkana kuin porkkana, että tietää mistä puhutaan milloinkin. Varmasti tulee olemaan hetkiä työvuorossa, jolloin täytyy kadota jonnekin, vaikkapa paloaseman ullakolle.

Toivon ettei vapaapäiväni kulu pelkästään toipumiseen työvuorosta.
Raskaan työvuoron jälkeen perhe odottaa tietenkin reput pakattuna, että lähdemme retkelle. Kaksi päivää Floridan nähtävyyksiä kierrellen ja sitten eikun takaisin töihin. Tätä rumbaa jatkuu sitten 3 kuukautta :)

Mutta uskon kuitenkin vakaasti, että kaikki järjestyy, ja takataskuun jää sellainen kokemus jota muistellaan vielä keinutuolissa :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti