HIGH ADVENTURE OY

lauantai 24. elokuuta 2013

"Jos vaihtoon haluat lähteä, niin...."

Olenko muistanut järjestää kaikki tarvittavat asiat, jotka koskee lokakuun alussa alkavaa henkilöstövaihtoa???
Reilun vuoden olen tehnyt kaikenlaisia matkajärjestelyitä ja enää on vain kuukausi H-hetkeen. Olenko huomioinut kaiken tarvittavan?!? Tälle reisulle ei riitä pelkästään "passi ja hammasharja" meininki.

Tässä hieman esimakua sille, joka haluaa tulevaisuudessa hakeutua kansainväliseen henkilöstövaihtoon.

Vaikeinta tähän saakka on ollut löytää se vastaanottava yksikkö, johon pääsee 3 kuukaudeksi tutustumaan. Itselleni paikan varmistuminen antoi odottaa kesään saakka. Lukuisia sähköpostiviestejä on lähetelty puolin ja toisin. Se mitä tässä on oppinut niin on se, että me suomalaiset ollaan todella tarkkoja ja suunnitelmallisia verrattuna amerikkalaiseen virkaveljeeni, jolta viestit ovat olleet koko ajan positiivisia " Sami; Don't worry, everything is just fine :)" ...Mutta kun minä haluaisin saada tämän virallisen sopimuksen..? No, onneksi nyt olen saanut myös sen "virallisenkin" paperin, josta selviää ohjaajani nimi ja paloaseman osoite missä tutustumiseni aloitan.
Vieläkin tuleva syksy on minulle arvoitus, en tiedä mitä ohjaajani on minulle keksinyt vai onko keksinyt mitään? Alustavasti tiedän sen, että saan todellakin keskittyä seuraamaan yksikköni tekemisiä kentällä. Asetelma on minulle mieluinen, vaikkakin alkuunsa se harmitti, etten pääse osallistumaan työntekoon. Nyt minulla on oiva mahdollisuus keskittyä seuraamaan vierestä kuinka he työnsä tekevät. Toivon kuitenkin, että 3 kuukauden aikana pääsisin myös osallistumaan päivittäisiin tehtäviin palokunnassa.


Asunnon löytäminen täysin vieraasta paikasta on myös jonkinlainen haaste. Asunnon täytyisi olla rauhallisella ja hyvä maineisella alueella eikä vuokrataan saisi olla kovin tyyris. Ja jos pelkästään netin välityksellä asunnon joutuu valitsemaan, niin yllätyksiä voi olla luvassa! Onneksi meidän kohdalla ohjaajani Jason auttoi asunnon löytämisessä ja kävi paikan päällä arvioimassa tulevan kotimme. :) Amerikkainen elämäntapa vaatii myös hankkimaan kulkupelin eli auton. Ilman autoa siellä ei juurikaan pärjää. Autonvuokraus sujui alustavasti aika kivuttomasti. Mitä nyt rahallisesti jonkinmoinen henkilökohtainen konkurssi. Auton "pitäisi" olla odottamassa perhettämme lentokentällä. Toivottavasti näin myös on! Monta asiaa oli autonvuokrauksessakin huomioitavana; vakuutukset, mailit, kuka saa ajaa? Vakuutukset myös sairastumisen varalta oli hankittava perheelle. Niin kuin tiedetään, ilman vakuutuksia tai rahaa tarvittava hoito voi jäädä saamatta Yhdysvalloissa. Nämä asiat järjestyi yhdellä puhelin soitolla vakuutusyhtiöömme.

Tässä vielä muuta muistettavaa; -Onko passit voimassa? -Lentoliput? -Mites ne matkustusluvat(ESTA)? -Onko rokotukset kunnossa? -Muista uusia tarvittavat reseptit ja hankkia lääkkeet. -Kuinkas hampaat voi, vihlooko?? -Entäpä terveys muuten? -Muista lähettää hyvissä ajoin etukäteen työvaatteet ja sammutusvarusteet Jacksonvilleen. -Hanki videoeditointiläppäri ja kypäräkamera. -Käy vielä täyttämässä KELAN papereita ja palauta oppimissuunnitelma kansainväliseen henkilöstötoimistoon. -Tee vielä Keski-Suomen Pelastuslaitoksen esittely-powerpoint.
Vaikkakin suunnilleen vuosi on ollut aikaa järjestellä asioita, niin lopussa tulee kuitenkin kiire. Paljon on siis tapahtumia mahtunut kuluvaan vuoteeni ja aika on mennyt kuin varkain.

p.s Olenko siis unohtanut jotain?

Jacksonville FL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti