HIGH ADVENTURE OY

tiistai 6. elokuuta 2013

Ei niin onnistunut polkupyörä retki...

Nyt oli taas yksi koettelemuksien päivä, jolloin ei olisi kannattanut nousta lainkaan sängystä...

Tarkoituksemme oli lähteä pyöräilemään ja näin esitellä paikkoja Kevitille.
Ja yksi syy oli, että Kevit löytäisi fillarilla kaupunkiin ja näin säästäisi bussirahansa muihin aktiviteetteihin. Päätimme lähteä koko jengi tienpäälle. Alkuvalmistelut tietenkin ensin, kuten renkaiden täyttö ja pyöräilykypäröiden etsiminen. Tottakai yksi kypärä oli hukassa ja se on vielä nuorimmaisen.

Vaan eipä mittään...Sitten alan pumppaamaan renkaisiini ilmaa, koska mulla täytyy olla aina kivikovat kumit. Pumppaan rystyset valkoisena kauhealla raivolla niin että savu nousi. Tottakai sain venttiilin poikki!! Mitään varaosia minulla ei tietenkään pyörääni ole. No ei muuta kun pyörä autoon ja treffit muun porukan kanssa paikalliseen automarkettiin, josta uuden venttiilin hankkisin.
Sitten alkoi se venttiilin etsiminen ja voin kertoo, että oli hermot aika pinnassa. Lasten kanssa kiertelin kauppoja etsien yhtä VENTTIILIÄ! Minun pyörääni ei tietenkään käynyt tavallinen venttiilli, vaan joku erikoismalli ja minä en löydä juuri sitä sopivaa. Samalla etsimme tytöllemme pyöräilykypärää. Uusi oikein kaunis tyttöjen kypärä onneksi löytyi.

Olin jo aikeissa luovuttaa, koska olin kierrellyt jo kaikki mahdolliset kaupat löytämättä etsimääni.
Eli pyöräretki oli peruuntumassa minun ja tyttäreni osalta. No sitä pettymystä en halunnut uuden hienon kypärän omistajalle tuottaa. Päätin ostaa koko uuden sisäkumin ja sitä aloin sitten vaihtamaan automarketin pihassa vesisateessa.
Renkaan vaihdon kanssa ei ollutkaan mitään ongelmia, mutta sitten alkoi taas koettelukset. Tietenkään minulla ei ollut pumppua mukana, jolla renkaani olisin täyttänyt. Laiton Sannan ostamaan jonkinlaisen halvan pumpun.
Niin kuin tiedetään tässäkään asiassa ei halpa ja hyvä kohtaa.
Oli tulla kallis pyöräretki, kun taas pumppasin suu vaahdossa kumia kovaksi ja halusin myös näyttää Kevitille, että näin meillä hommat hoidetaan. Kumi alkoi ollakin jo todella kova kun se sitten tapahtui...
Ei räjähtänyt kumi, vaan PUMPPU! Se todellakin tussahti ja mäntä sinkosi varsineen päivineen autojen sekaan. Oli niin lähellä, ettei se lentänyt uuden citymaasturin kupeeseen. Me seurattiin suut auki tapahtumia.
Se tästä olisi todella vielä puuttunut jos pumppu olisi aiheuttanut vahingon autoon.
Miten olisin moista tapahtumaa selittänyt autonomistajalle?? Palautin kyseisen pumpun takaisin kauppaan tarpeettomana.:)

Muuten pyöräretkemme oli onnistunut, sadekin lakkasi ja pääsimme esittelemään Kevitille pyöräreittiä kapunkiin.
Seuraavana yönä Kevit lähtikin pyöräilemään kohti kaupunkia omin nokkineen ja jonkin ajan kuluttua hän soitti ja kertoi olevansa eksyksissä. :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti