HIGH ADVENTURE OY

torstai 9. tammikuuta 2014

Yhdysvalloissa sankari, mitä suomessa?

Paluu ankaraan suomen talveen on tapahtunut pehmeästi.

3 kuukauden vierailu Floridassa on nyt takana. Ja nyt tuntuu kuin en olisi poissa ollutkaan. Kaikki on ennallaan kotisuomessa ja hyvä niin. :) Haravoimatta jääneet lehdet kotipihassa muistuttaa edelleen viime syksystä ja sen kiireistä.
Aikaerosta toipuminen alkaa olemaan voitettu ja öitä ei tarvitse enää kukkua. Pakko todeta, että koville otti. Reilun viikon ajan nukuin paria tuntia yössä. Syitä alituiseen heräämiseen oli useita, jos itseä väsytti, niin lapsia ei, ja toisin päin. Tai jos kaikki nukkui hyvin, niin itse kiemurtelin tuskaisen närästyksen takia! -Isi miksi olet niin väsyneen näköinen?, Pojan kysymää.

Töihin paluu sujui mukavasti, vaikkakin kunnon yöunet olivat vielä tilauksessa. Mikään ei ole muuttunut myöskään Seppälässä. Ensimmäinen työvuoro oli poikkeuksellinen. Aloitin päivän Keskisuomalaisen toimittajan haastattelussa ja pääsin poseeraamaan lehtikuvaajan ohjeiden mukaisesti. Lisäksi iltapäivällä oli vielä Helsingin Sanomien toimittaja paloaseman ovenkahvassa. Haastattelut meni mukavasti ja lehtijutut oli mielestäni hyvät. Aina täytyy olla tarkkana kaikessa sanomisissaan, ettei tule väärin ymmärretyksi. On ihan turha yrittää  jälkeen päin oikoa painettua sanaa. Onneksi seuraavana päivänä tulee aina uusi lehti. :)

Kuulin myös tänään radio Suomipopissa kuinka Jaajo, Anni ja  Juha Perälä mainitsi ohi mennen minun kritisoineen Hesarissa -Ettei kukaan palomies jää toimintakykyisenä 65-vuotiaana eläkkeelle.
Heh heh! Tuota kommenttia en halua lähteä oikomaan, koska se on totta. Vaikuttamaan en tuohon asiaan pysty. Mutta toivottavasti viesti yksittäiseltä palosotilaalta kantautuu kaikkien niiden ihmisten korviin, jotka asiaa työkseen jossain päin miettii.

Töissä tämä kevät tulee sujumaan valmistautumalla huhtikuussa järjestettävään H.A.R.R.T-III, köysipelastaja koulutukseen. Tulen käyttämään niin paljon aikaa kuin on mahdollista köysitreeneihin. Narutemppuja pitää treenata myös vapaalla ollessaan. Näin varmistun siitä, että läpäisen omalta osaltani High Adventuren vaativan koulutuksen. 10 pelastajaa Keski-Suomesta tulee osallistumaan koulutukseen. koulutuksen viimeinen osa kestää kaikkiaan 5 päivää.


Köysipelastusta Jacksonvillessä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti