HIGH ADVENTURE OY

maanantai 10. helmikuuta 2014

Mitä jäbä duunaa?

Mitä on pyromania?

Näin siitä kertoo Peda.net:

Pyromania on sairaus, jossa henkilöllä on pakonomainen tarve sytyttää tulipaloja. Usein sitä esintyy nuorilla miehillä, joilla on vaikeuksia ilmaista itseään. Heidän ei ole helppo tulla sosiaalisesti toimeen, sillä he eivät pysty purkamaan omia tunteitaan sanallisesti muille ihmisille. Heidän on ylipäätänsä vaikea käsitellä tunteita. Turvautumalla tuleen he kokevat itsensä voimakkaiksi ja suuriksi. Pyromania ei ole kovin yleinen sairaus. Pyromaaneja ei tule sekoittaa tuhopolttajiin, sillä vain 1% tahallisten tulipalojen sytyttäjistä on pyromaaneja.
Pyromaniasta kärsivät usein miehet. Heille on ominaista yksinäisyyden ja turvattomuuden tunne. Tulipalon sytyttäminen voi olla itsetuhon ilmaus, halu kuolla. Syitä pyromaniaan löytyy runsaasti, ja tapauskohtaisesti syyt myös vaihtelevat paljon. On myös muistettava, että mikään taustatekijä yksin ei saa ihmistä sairastumaan pyromaniaan, vaan taustalla on useita syitä.

Oletettavasti tälläinen henkilö aiheutti meille lauantaiyönä ohjelmaa palokunnassa. Roska-astioita oli sytytetty useampia pienellä alueella. En tiedä oliko tarkoitus polttaa vain roskapönttöjä, mutta lopputuloksena oli kuitenkin ilmiliekein palava kokonainen roskakatos sekä jonkun sivullisen auto.

Toivottavasti tämä henkilö löytäisi itselleen apua ja jonkin paremman harrastuksen. Tarjontaa erilaiselle viriketoiminnalle on kuitenkin reilusti Jyväskylän kokoisessa kaupungissa. :)...Vai oliko tämä sittenkin "viattomien" pikkupoikien kolttosia?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti