HIGH ADVENTURE OY

keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Dinner is ready!

Kaksi viikkoa Jacksonvillessä on mennyt varkain. Tuntuu kuin olisimme vasta tulleet Floridaan. Vapaapäivät ovat kuluneet beachillä löhöillen, salilla hikoillen ja ostoskeskuksia kierrellen ja onhan eläintarhakin jo tarkastettu. Asuinympäristökin alkaa jo olemaan tuttu ja olemme saaneet myös uusia ystäviä.
Jacksonville downtown

Nyt kun olen päässyt aitiopaikalta tutustumaan tähän firefightereitten työskentelyyn ja elämäntapaan niin täytynee todeta, että kyllä Suomessa on oikeasti kovat fyysiset ja ammattitaidolliset vaatimukset. Täällä ei enää testata fyysistä toimintakykyä palomies-koulun jälkeen juurikaan. Tämän seurauksena täällä ei myöskään ole työrajoitteisia palomiehiä.
Kuntoa ei myöskään paranna nämä herkulliset aamupalat ja rasvaiset päivälliset, vaan todennäköisesti vyöstä loppuu hyvin nopeasti reiät! Saa nähdä joutuuko itsekkin vielä vaihtamaan vyön henkseleihin 3 kuukauden päästä. :)
Nopeasti arvioden uskoisin yli puolen työvuorosta reputtavan suomalaisen testausjärjestelmän suoriltaan.
Kysymys kuuluukin, onko täällä huonokuntoista porukkaa vai onko meidän testausjärjestelmässä jotain mätää?
Eläkeikä on täällä jonkin verran suotuisampi, 20 vuotta palvelua ja voit jäädä eläkkeelle.
Näin kun nopeasti laskee niin voisin jäädä noin 8 vuoden päästä eläkkeelle.

Tänään aloitin 4 päivää kestävän laivapalo-koulutuksen. Koulutus oli mielenkiintoinen. Päivä oli teorian täyteinen, jossa tutustuttiin erilaisten suurten alusten sammutus- ja etsintä-tekniikoihin.
Meikäläisen kielitaidolla meni myös muutama vitsi ohi:)


Jacksonvillen
 pelastusopisto
Laivasimulaattori

 

Keikkamäärä ei täällä juurikaan poikkea Jyväskylästä. Liikenneonnettomuuksia täällä on paljon.
Omalla kohdalle on osunut jo kaksi isompaa kolaria. Toiminta liikenneonnettomuuksissa poikkeaa aikalailla meidän malleista. Täällä ei katuja lakaista eikä autoja juurikaan stabiloida! Suoraan potilaan kimppuun ja potilas irti autosta.
Viimeisessä kolarissa huomasin avoimessa peräkontissa olevan rynnäkkökiväärin. Kerroin tästä esimiehelleni ja hän tuli katsomaan ja totesi minulle, että on vastuutonta pitää varmistamatonta automaattiasetta peräkontissa. HUH HUH!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti