HIGH ADVENTURE OY

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Nyt uidaan syvissä vesissä

Nyt uidaan syvissä vesissä...
3 viikkoa täällä työvuorossa ja nyt alkaa kehittymään kulttuurishokki.
Yleensä olen aina lähtenyt aamulla töihin mielelläni mutta nyt päätä särkee, suksi tökkii ja tuntuu kuin kielitaitokin olisi ottanut takapakkia 200 feet.
Yksi vapaapäivä vähemmän ja sen tuntee (24 on duty 48 off). Tuntuu kuin olisin jatkuvasti töissä!
Osasin odottaa tämän tapahtuvan ja toivon myös sopeutuvani nopeasti uuteen ympäristööni.
Onneksi minulla on perhe täällä eikä tarvitse heitä ikävöidä. Ja on joku kenen kanssa jakaa tätä kaikkea tunteiden vuoristorataa. Se helpottaa oloa ja antaa uskoa tulevaan.

Tehtävänkuvani on edelleen hiukan epäselvä...  Olen virkaiältäni työvuoron vanhimpia ratsuja ja kokemusta on kertynyt keikoilla olemisesta.
Pidättäytyminen työntekemisestä tehtävillä on välillä haasteellista ja turhauttavaa. Välillä saan osallistua tekemiseen ja välillä minua pyydetään kauniisti siirtymään kauemmaksi.

Onneksi tapaan ensiviikolla yhteyshenkilöni ja meidän on tarkoitus selventää tehtävääni oleskeluni aikana.

Hyvä kielitaito helpottaisi varmasti myös sopeutumista. Mutta tämänhän jo tiesinkin!

Mutta en voi sille ajatukselle mitään, että vertaan kokoajan mielessäni Keski-Suomen pelastuslaitosta ja Jacksonvillen pelastuslaitosta. Tunne on, että suomessa ja keski-suomen pelastuslaitoksessa on vaan kaikki asiat niin paljon paremmin kuin täällä. :)
Yritänkin nyt tietoisesti olla myrkyttämästä mieltäni enempää negatiivisuudella ja jatkan puskemista eteenpäin, nauttien jokaisesta päivästäni täällä Jacksonvillessä.
Tiedän sen, että kun kotiinpaluu koittaa ajatukseni ja tunteeni ovat varmasti jotain muuta.

Olen ollut etuoikeutettu päästessäni tutustumaan Jacksonvillen pelastustoimeen.  Vakituísia palomiehiä täällä on yhteensä noin 1300 ja paloasemia 59 kpl. Erikoistuneita asemia on muutamia kuten; 2 kpl HAZMAT ja 2 kpl TRT (technical rescue team).
Työvuoron harjoittelukulttuuriin en ole vielä täällä törmännyt.


Laivapalo koulutus

Vapaapäivät menee tosi mukavasti. Olemme tutustuneet uusiin naapureihin ja ollaan vietetty heidän kanssa paljon aikaa yhdessä. Mikä tärkeintä, vaimo ja lapset on saaneet ystäviä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti