HIGH ADVENTURE OY

maanantai 4. marraskuuta 2013

30:2 tai jotain...

Töissä olen saanut taas päivitellä kuinka täällä pelastustoimea hoidetaan.
Pääsin mukaan elvytys-keikalle, joka poikkesi aikalailla siitä johon olen tottunut. Seurasin hoitotoimenpiteita suu auki. Nämä tapahtumat olivat kuin olisin katsonut iltauutisia lähi-idästä, jossa punaisen-puolikuun ensihoito toimii!

Huutoa, juoksemista, kiirettä, hätäilyä, jne...

Lyhyesti; Iäkäs potilas löydetty elottomana kotoaan. Hänet oli nähty hengissä tuntia aiemmin.
Nyt kohdatessa lähtörytminä oli asystole. Itse olisin sanonut ensisilmäyksellä, että väistämätön luonnollinen tapahtuma oli toteutunut tällä kertaa.
Mutta mitä vielä, asunnossa alkoi raivokas operaatio ihmisen pelastamiseksi. Operaatioon osallistui 2 Engineä ja 1 Rescue-yksikkö, kaikkiaan pelastajia oli paikalla 9 henkilöä!!
Seurasin sivusta elvytysprotokollaa, jota ei ilmeisesti ole tai sitä ei ainakaan noudatettu. Painelu tapahtui noin 200 kertaa minuutissa, välillä painelija seisoi ja välillä lepuutteli toista kättään, jatkaen painelua yhdellä kädellä?!? Samaan aikaan osa väestä haki paareja autosta. Potilas revittiin siirtolakanalle ja siitä paareille painelua keskeyttämättä ja samaa vauhtia jatkettiin pillit vinkuen kohti sairaalaa. Painelijaa ei turhaan vaihdeltu elvytyksen aikana. Ambulanssin hoitotilassa oli 5 auttajaa????

Sairaalan pihassa juttelin esimieheni kanssa heidän elvytyskäytännöistä. Kaikki potilaat kuulemma kuljetetaan sairaalaan riippumatta siitä palautuuko verenkierto vai ei... Näin kuulemma omaisille jää tunne siitä, että firefighterit ovat tehneet kaikkensa pelastaakseen ihmisen hengen.

Terveiset kaikille niille, jotka työskentelevät suomalaisen ensihoidon parissa;

Suomalainen ensihoito on laadukasta ja korkealuokkaista. Ollaan aidosti ylpeitä osaamisestamme :)


Brother

Hei, nyt sinulla on oiva mahdollisuus kokea myötähäpeää... Kuuntele 4.11. klo 13.40 (suomenaikaan) Yle-radio Keski-Suomea. Olen suorassa lähetyksessä :)

 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti